Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Φωνή της Αμερικής : Η απόφαση για την επίλυση της διαφοράς του ονόματος βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο
Νοέμβριος 7, 2017, 19:28

 Σκόπια/Ουάσιγκτον.

«Η ασφάλεια της πΓΔΜ εξαρτάται από την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος και την ένταξη της χώρας στο ΝΑTO», ανέφερε σήμερα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον, ο Μπράιαν Χόιτ Γι, όπως μετέδωσε στη σλαβική των Σκοπίων γλώσσα η Φωνή της Αμερικής.


Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών Χόιτ Γι, εκτιμά ότι η διάθεση για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος  βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί σύντομα λύση.


«Πρέπει να γίνουν πολλά και από τις δύο πλευρές. Θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις και είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση, επειδή η διάθεση τόσο της Ελλάδας όσο και της FYROM, βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο από πριν», είπε ο Χόιτ Γι.


Σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την εικασία ότι θα είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, ο Χόιτ Γι, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε αρνήθηκε. Πίσω από τις κάμερες επεσήμανε ότι ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ραντεβού του.


(Στοιχεία από meta.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr