Αίγυπτος: Ο Σίσι προειδοποιεί για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Συρία




Νοέμβριος 7, 2017. 21:15

Κάιρο.
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ‘Αλ Σάρκ αλ Αουσάτ’, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, συζήτησε τις στρατηγικές σχέσεις της Αιγύπτου και τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν τα έθνη στην περιοχή.


Ο Σίσι εξέφρασε την ανησυχία του για την προοπτική της ισραηλινής δράσης ενάντια στους πολιτοφύλακες που συνδέονται με την Χεζμπόλα και το Ιράν στη Συρία, κοντά στα κατεχόμενα υψώματα, από το Ισραήλ,  του Γκολάν, αναφέροντας ότι η περαιτέρω στρατιωτική παρέμβαση δεν θα φέρει την ειρήνη στην περιοχή.


Η συνέντευξή στην παν-αραβική εφημερίδα έγινε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Νεολαίας που διοργανώθηκε στο θέρετρο του Σινά, Σαρμ ελ Σέιχ.


Σε ερώτηση αν προβλέπει εκτεταμένη δράση του Ισραήλ στη Συρία, τόνισε:


«Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί, η περιοχή έχει το μερίδιό της στις διαταραχές. Η εμπειρία σε όλη αυτήν την ιστορία έχει δείξει ότι οι πόλεμοι δεν επιλύουν προβλήματα και ποιο επικίνδυνες από τις ίδιες της στρατιωτικές επεμβάσεις είναι οι συνέπειες που ακολουθούν», είπε ο Σίσι.


«Ζητώ τον σεβασμό της κυριαρχίας, της ασφάλειας και της σταθερότητας της Συρίας, περισσότεροι πόλεμοι δεν θα λύσουν το πρόβλημα», πρόσθεσε.


Αναφερόμενος στις συγκρούσεις στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη, επεσήμανε την υποστήριξη της Αιγύπτου για «την εδαφική ακεραιότητα των εθνικών κρατών εναντίον  κάθε προσπάθειας διαίρεσης βάσει φυλής ή δόγματος».


(Στοιχεία από english.ahram.org.eg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr