Γιγαντιαία σβάστικα ναζιστικής περιόδου που βρέθηκε στη Γερμανία, καταστράφηκε
Νοέμβριος 24, 2017. 22:12

Μια τεράστια σβάστικα που χρονολογείται από τη ναζιστική περίοδο, ανακάλυψαν την περασμένη Τρίτη εργαζόμενοι στη διαμόρφωση ενός αθλητικού κέντρου στο Αμβούργο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων.Η σβάστικα ήταν από μπετόν διαστάσεων 4 μέτρων επί 4 μέτρων. Καταρχήν καταστράφηκε από έναν εκσκαφέα και στη συνέχεια με υδραυλικό σφυρί, για να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια.


Η τεράστια σβάστικα βρέθηκε σε βάθος μόλις 40 εκατοστών, όπως δήλωσε ο Γιοακίμ Σίρμερ, διευθυντής του αθλητικού σωματείου Μπίλστεντ-Χορν.


Ο Γιοακίμ Σίρμερ λέει ότι ο αθλητικός χώρος ήταν ο τόπος ενός ναζιστικού μνημείου που αποσυναρμολογήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970.


Εκπρόσωποι  της υπηρεσίας διατήρησης μνημείων ενημερώθηκαν για το εύρημα και αντέδρασαν αμέσως: «Πρέπει να καταστραφεί το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η αρμόδια του γραφείου προσθέτοντας ότι η διατήρηση της σβάστικας θα μπορούσε να προσελκύσει υποστηρικτές στην περιοχή καθώς και συγκέντρωση ακροδεξιών κινημάτων.


Η διατήρηση ορισμένων ναζιστικών συμβόλων είναι παράνομη στη Γερμανία.


(Στοιχεία από agerpres.ro)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr