Βουλγαρία: Ο Γιουγκέρ υποστηρίζει το διάδρομο Μαύρη Θάλασσα- Αδριατική





« Ο Γιουγκέρ υποστηρίζει το διάδρομο Ανατολής – Δύσης, που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική»


Νοέμβριος 8, 2017. 20:01

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ υποστήριξε τη σιδηροδρομική σύνδεση υψηλής ταχύτητας μεταξύ Βάρνας και Τιράνων, από τον Εύξεινο Πόντο στην Αδριατική Θάλασσα.



Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία είναι στο Σένγκεν και η χώρα  είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ευρωζώνης.


 Ο Γιουγκέρ έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.


«Η Βουλγαρία δεν είναι νέα χώρα, εγώ ήμουν αυτός που υπέγραψε τη Συνθήκη Προσχώρησης το 2005, όταν ήμουν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», είπε ο Γιουγκέρ.


Ο ίδιος τόνισε ότι του άρεσε το σύνθημα της Βουλγαρικής Προεδρίας «Η Ενότητα δίνει Δύναμη» και πρόσθεσε ότι είναι αλήθεια και πρέπει να αποδειχθεί αυτό.


Η Βουλγαρία θα είναι η πρωτεύουσα της Ευρώπης τους επόμενους 6 μήνες.


Ο Γιουγκέρ στις δηλώσεις του είπε ότι έχουν γίνει σήμερα συζητήσεις για το ζήτημα των τρένων μεγάλης ταχύτητας που θα ενώσει τις δύο θάλασσες.


«Μετά τη συνάντηση με τον Μπόικο Μπορίσοφ και τον Αλέξη Τσίπρα θέλω να στηρίξω αυτό το έργο, θα το υποστηρίξουμε με διάφορα μέσα γιατί είναι εξαιρετικά σημαντικό. Θα συνδέει τα Τίρανα με τη Βάρνα και τη Μαύρη Θάλασσα με την Αδριατική. Συζητήσαμε ακόμη  την πολιτική στην περίπλοκη περιοχή όπου η Βουλγαρία διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Πρέπει να διατηρήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική ανοιχτή στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», πρόσθεσε ο Γιουγκέρ.


(Στοιχεία από .bgnes.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr