«Ασκήσεις πυραυλικής άμυνας από ΗΠΑ και Γερμανία στην Ελλάδα»



Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Νοέμβριος 4, 2017. 22:45

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο) ανακοίνωσε στις 31 Οκτωβρίου ότι Αμερικανοί και Γερμανοί θα προβούν σε δοκιμή των πυραύλων εναέριας άμυνας με Patriot  και  Stinger, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.



Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο σημειώνει ότι περισσότεροι από 200 Αμερικανοί και 370 Γερμανοί στρατιώτες  θα θέσουν σε εφαρμογή τα συστήματα αεράμυνας Patriot  και  Stinger.


Η άσκηση  θα διαρκέσει έως τις 9 Νοεμβρίου,  θα πραγματοποιηθεί με πραγματικά πυρά στη βάση πυραύλων του ΝΑΤΟ στα Χανιά στην Ελλάδα.


Σημειώνεται ότι η άσκηση έχει την ονομασία « Άρτεμις επίθεση» και στοχεύει στην παροχή πληρέστερης εκπαίδευσης με πραγματικά πυρά και έλεγχο των δυνατοτήτων των συστημάτων αεράμυνας.


 Αναγγέλθηκε, επίσης, ότι θα λάβει μέρος η 10η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας και Πυραυλικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών και ότι το αρχηγείο των Ευρωπαίων Συμμάχων θα ακολουθήσει το σενάριο της πραγματικής απειλής.


Στην περιγραφή σημειώνεται επίσης:

«Ασκήσεις όπως η «Άρτεμις επίθεση» δείχνουν πως οι σημερινές και οι μελλοντικές δυνάμεις είναι ικανές να αποθαρρύνουν τους δυνητικούς ανταγωνιστές, να τους αποτρέψουν γιατί θα αποτύχουν και θα νικηθούν γρήγορα και ότι είναι έτοιμες να πολεμήσουν σε διαφορετικές περιοχές ή σε αμφιλεγόμενες περιοχές».


(Στοιχεία από dunyabulteni.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr