Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία συμπαραγωγής συστημάτων αεράμυνας με Γαλλία και Ιταλία
Νοέμβριος 8, 2017. 19:00

Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση «NTV» η Τουρκία προτίθεται να υπογράψει με τη Γαλλία και την Ιταλία, συμφωνία για την απόκτηση, διάθεση και κοινή παραγωγή αμυντικών συστημάτων Samp/T  της σύμπραξης Eurosam.  Αυτό αναφέρθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο δελτίο ειδήσεων.Σύμφωνα με το κανάλι, η συμφωνία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την απόκτηση του ρωσικού S-400 Triumph.


 Η τελική συμφωνία θα υπογραφεί  σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Η συμφωνία προβλέπει ότι η Τουρκία θα λάβει την τεχνολογία για την παραγωγή του δικού της συστήματος αεροπορικής άμυνας ‘Hisar’.


Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press» ανέφερε ότι η Τουρκία μετά την απόκτηση των S-400 από τη Ρωσία, άρχισε διαπραγματεύσεις για την αγορά συστημάτων αεράμυνας SAMP/T.


(Στοιχεία από το ρωσικό πρακτορείο Tass)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr