Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα, θα κλονισθεί η κυριαρχία Γερμανίας- Γαλλίας...




«Τσαβούσογλου: Η Τουρκία είναι μία ισχυρή χώρα, η κυριαρχία Γερμανίας- Γαλλίας θα αναταραχθεί εάν εισέλθει στην ΕΕ»


Νοέμβριος 25, 2017. 21:40

 Αττάλεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε ομιλία του που πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αττάλειας στη διάρκεια του 4ου περιφερειακού συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ, είπε ότι εργάζεται συνεχώς  για την υλοποίηση του οράματός του για την Τουρκία.


Ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Τουρκία δεν είναι ακόμη  η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο, αλλά είναι μία χώρα που γίνεται ολοένα και ισχυρότερη και έχει να κάνει πολλά σημαντικά έργα.

 «Εάν δεν ήμασταν ισχυροί η φωτιά που άναψε στη διπλανή Συρία θα μας είχε κάψει», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι η Τουρκία διαδραμάτισε το μεγαλύτερο ρόλο στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Συρίας και πρόσθεσε ότι τίποτε δεν θα μπορούσε να σχεδιασθεί στην περιοχή χωρίς την παρουσία της Τουρκίας.


Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ισχυρίσθηκε ότι εάν η Τουρκία ενταχθεί στην Ένωση τότε η υπάρχουσα ισορροπία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας θα κλονισθεί.


«Πρόσφατα», είπε ο Τσαβούσογλου, «ένα μέλος της Συνέλευσης των ΗΠΑ, κάλεσε τον πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον και του είπε: «Ποια είναι η Τουρκία και εφαρμόζει θεωρήσεις σε Αμερικανούς πολίτες;»


Ο Τσαβούσογλου, συνέχισε:


Ο πρέσβης μας είπε ‘τι είπατε;’ ‘πρέπει να διαβάσετε την ιστορία μας για να καταλάβετε ποια είναι η Τουρκία και για να κάνετε υγιείς σχέσεις με την Τουρκία θα πρέπει να ξεχάσετε τις παλιές σας συνήθειες».



(Στοιχεία από tr.sputniknews.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr