Αυστρία: Συνάντηση Ζόραν Ζάεφ με Σεμπάστιαν Κουρτς





Νοέμβριος 6, 2017. 21:55

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ της Βιέννης, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, είχε μια άτυπη συνάντηση με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών και εντολοδόχου  σχηματισμού της αυστριακής κυβέρνησης, Σεμπάστιαν Κουρτς.


Ο Ζάεφ τον συνεχάρη για τη νίκη του στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές και του ευχήθηκε να έχει επιτυχία ως μελλοντικός καγκελάριος της Αυστρίας.


Οι δύο συνομιλητές επιβεβαίωσαν ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και  ενεργή πολιτική και τομεακή συνεργασία.


Ο Ζάεφ ενημέρωσε τον Κουρτς για το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ώστε να γίνουν οι σωστές μεταρρυθμίσεις  που απαιτούνται  καθώς και τη συνέχισή τους.


Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πρόκληση της μεταναστευτικής κρίσης και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα παραμείνει αφοσιωμένη και αξιόπιστος εταίρος της ΕΕ, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχει ανοίξει η μεταναστευτική κρίση.


Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο μια σειρά μέτρων στον τομέα της μετανάστευσης βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του σχεδίου  μεταρρύθμισης.


Ο Ζάεφ επεσήμανε ότι η Αυστρία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής και ισχυρός υποστηρικτής της χώρας καθώς βρίσκεται στον δρόμο για την ένταξη στην ΕΕ».


Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ευχαρίστησε τον Κουρτς για τη συνεχή στήριξη  της χώρας του από την Αυστρία στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και έκρινε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό και συμφέρον να ασκήσει η Αυστρία την προεδρία της ΕΕ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr