Οι Κούρδοι του PYD ετοιμάζονται για την τουρκική επίθεση στην Αφρίν της Συρίας




  «Ο τρομοκρατικός οργανισμός PYD πριν ξεκινήσει η επιχείρηση της Τουρκίας, συσπειρώνεται στην Αφρίν» 


Νοέμβριος 10, 2017. 20:58


Ενώ ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να επιτεθεί στην πόλη Αφρίν της Συρίας, εκατοντάδες αυτοκίνητα με Κούρδους,  σε δύο αυτοκινητοπομπές,  ήρθαν στην Αφρίν με οδηγίες να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους Τούρκους, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


«Ο τρομοκρατικός οργανισμός PYD στην Αφρίν βρίσκεται σε ετοιμασία πολέμου καθώς η Τουρκία  θα επιτεθεί σε αυτήν», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα που προσθέτει ότι τα οχήματα εκτός από μαχητές Κούρδους μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Γενί Σαφάκ’,  στη Συρία οι τρομοκράτες του Daesh έχουν συρρικνωθεί και κατέχουν μόνο το 4% της επικράτειας. Επίσης, το Πεντάγωνο έχει στείλει πολεμοφόδια στους Κούρδους του PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) που βρίσκονται στη γραμμή Χασάκα – Μανμπίτς.


Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες εκατοντάδες αυτοκίνητα έφθασαν στην Αφρίν, κυρίως μετά την κατάληψη της Ράκκας.


Οι κουρδικές ομάδες που βρίσκονται στην Αφρίν, Τελ Αμπιάντ, Μανμπίτς και Άιν αλ Αράμπ  σε συνάντηση που είχαν στις 8 Οκτωβρίου αποφάσισαν να ενισχύσουν τις ένοπλες ομάδες  στο σημείο μηδέν με τα τουρκικά σύνορα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αφρίν.


Στη Χασάκα, στο Καμισλί, στο Άιν αλ Αράμπ και στην Μανπίτς το PYD αποφάσισε να στρατεύσει τους κατοίκους από 18 έως 38 ετών και τους εκπαιδεύσει  στα όπλα  επί τρεις εβδομάδες, σε στρατόπεδα  στην περιοχή της Αφρίν.


Ο Αχμέτ Σουλτάν, ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της αποκαλούμενης Στρατιωτικής Συνέλευσης της Ιντλίμπ,  δήλωσε ότι  «γίνονται προετοιμασίες για έναν μεγάλο πόλεμο με την Τουρκία, που θα διαρκέσει μήνες».

(Στοιχεία από haberler.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr