Η ηγεσία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας θα συζητήσει τη συμφωνία S-400




Νοέμβριος 1, 2017. 07:54

Άγκυρα.

Η εκτελεστική επιτροπή της υπογραμματείας της Αμυντικής Βιομηχανίας, θα συγκληθεί την Πέμπτη για να συζητήσει τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) και τη βελτίωση της υποδομής της αμυντικής βιομηχανίας, σύμφωνα με πρωθυπουργική πηγή.


Η συμφωνία για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων του S-400 αναμένεται να εξετασθεί λεπτομερώς,  πρόσθεσε η πηγή.


Ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, θα προεδρεύσει της συνάντησης την οποία θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νουρεττίν Κανικλί και του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου, επίσης  για πρώτη φορά.


 Θα παρευρεθούν, επίσης, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ και υφυπουργός της Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.


Η Τουρκία πρόσφατα συμφώνησε να αγοράσει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία.

Το S-400 είναι το πιο προηγμένο  πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα μεγάλης εμβέλειας και μπορεί να μεταφέρει τρία είδη πυραύλων ικανά να καταστρέψουν στόχους, όπως βαλλιστικούς και πυραύλους κρουζ.
Έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να αντιμετωπίζει  μέχρι και 300 στόχους ταυτόχρονα και έχει ανώτερο ύψος τα 27 χιλιόμετρα, σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

(Στοιχεία από aa.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr