Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Αγορά S-400: Οι Αμερικανοί θα περιορίσουν την πρόσβαση των Τούρκων στη νατοϊκή τεχνολογία
Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Νοέμβριος 19, 2017. 21:31


Ο αναπληρωτής υφυπουργός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, Χέιντι Γκραντ,  δήλωσε ότι εάν αγορασθούν από την Ρωσία τα αεροπορικά συστήματα αεράμυνας S-400, η Τουρκία θα περιοριζόταν στην πρόσβαση των τεχνολογιών του ΝΑΤΟ.Ο Γκραντ δήλωσε:
 «Εάν η Τουρκία παραλάβει τα S-400,η πρόσβαση στις τεχνολογίες του ΝΑΤΟ θα περιορισθεί και ενδέχεται να ληφθούν μέτρα μελλοντικά για την αγορά των βομβαρδιστικών της 5ης γενιάς F-35 από την Τουρκία».


Η στρατηγική του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει τη συνεργασία με το σύστημα S-400


 Σημειώνεται ότι η συμφωνία για αγορά των S-400 θα επηρεάσει σοβαρά  τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ. Ο Γκραντ υπογράμμισε ότι η στρατηγική του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει τη συνεργασία με τα συστήματα S-400.


“Η αγορά των F-35 μπορεί να έχει προβλήματα»


Οι πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις  των S-400 στην αγορά των F-35, που θα γίνουν για πρώτη φορά από την Άγκυρα, δεν είναι ευχάριστες.

 Ο Γκραντ είπε ότι ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με την προγραμματισμένη αποστολή F-35 στην Τουρκία το 2018.(Στοιχεία από την τουρκική έκδοση του Sputnik.com)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: