Αμερικανός Αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ είναι εναντίον του ‘Turkstream’




Νοέμβριος 29, 2017. 22:03


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε την Τετάρτη ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ.



Το έργο των 1.100 χιλιομέτρων του ‘Turkstream’ προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών.


Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας.


Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του ‘Blue Stream’ και των διαβαλκανικών αγωγών.


Ο Μακάρικ είπε επίσης ότι «δεν βλέπει τη δυνατότητα ο σχεδιαζόμενος από τη Ρωσία αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II  στη Γερμανία να κατασκευασθεί ποτέ.


Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν γίνει συμφωνία μεταξύ της  Gazprom με ευρωπαίους προμηθευτές, θα πρέπει να εξετασθούν τα «περιγράμματα της συμφωνίας, πριν αποφασισθεί εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.


Ο αγωγός  Nord Stream είναι ένα πολιτικό σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης που αποσκοπεί στην εκτροπή των υφιστάμενων ροών μέσω της Ουκρανίας στην Ευρώπη και θα στερούσε την Ουκρανία από τις πληρωμές διαμετακόμισης.

(Στοιχεία από dailysabah.com)



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr