Μόνιμη ρωσική στρατιωτική παρουσία στη Συρία όλο τον 21ο αιώνα




«Η Ρωσία εγκαθιστά μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Συρία»


Δεκέμβριος 26, 2017. 21:52

Η Ρωσία έχει ξεκινήσει τη δημιουργία μόνιμης στρατιωτικής εγκατάστασης σε δύο βάσεις στη Συρία, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σάιγκου στο πρακτορείο Τας.



Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Ανώτατος Διοικητής (πρόεδρος Πούτιν)  αναφέρθηκε στη δομή και τη στελέχωση των (δύο κύριων βάσεων) στην Ταρτούς και Χμέιμιμ.


Ο Σάιγκου ευχαρίστησε το κοινοβούλιο για την επικύρωση της συμφωνίας με την κυβέρνηση της Συρίας να επεκτείνει τα «σημεία για τα Logistics του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού κοντά στο λιμάνι της Ταρτούς, μετατρέποντας το λιμάνι σε πλήρη ναυτική βάση». Το έγγραφο επικυρώθηκε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανώτατο Κοινοβούλιο).




Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στη Ρωσία να διατηρήσει  μέχρι 11 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων  πλοίων με πυρηνικούς σταθμούς.


Η Συρία παρέδωσε στη Ρωσία με δωρεάν χρήση για 49 χρόνια τα εδάφη, τα υδραγωγεία και αρκετούς χώρους  στην περιοχή του λιμανιού και η  συμφωνία μπορεί να παραταθεί για μια περίοδο άλλων 25 ετών.Στην ουσία, η Συρία έχει παραχωρήσει στη Ρωσία για ελεύθερη χρήση  εδάφη της όλον τον 21ο αιώνα.

Σχετικά με τα προνόμια και την ασυλία των μελών του προσωπικού και του πληρώματος των ρωσικών βάσεων, καθώς επίσης  τα οχήματα, τα πλοία και τα αεροσκάφη θα υπάγονται  απευθείας στη δικαιοδοσία της Ρωσίας.


(Στοιχεία από dnes.dir.bg)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr