Ζόραν Ζάεφ: Τα Σκόπια θα γίνουν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ το 2018




«Ζάεφ: το 2018 τα Σκόπια  θα γίνουν το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ»


Δεκέμβριος 30, 2017. 20:38


Σκόπια.


 Περιμένουμε η χώρα μας να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ, περιμένουμε να λάβουμε μια σαφή σύσταση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Οι Βρυξέλλες γνωρίζουν ότι έχουμε καλά επιχειρήματα για αυτές τις προσδοκίες.



Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων το πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στην ομιλία του  ενόψει του τέλους του έτους, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Ο Ζάεφ είπε ότι η χώρα του κατά το 2018  θα είναι μια φιλική χώρα  με  όλους τους γείτονες της που αυτό θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας εικόνας για τα Βαλκάνια.


«Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να ολοκληρώσουμε το όραμα ενός σύγχρονου, οικονομικά προχωρημένου και σεβαστού κράτους. Ας ενωθούμε σε αυτές τις προτεραιότητες. Τώρα, όπως ποτέ άλλοτε, να δεχθούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε για το μέλλον μας. Τώρα,  που ο 21ος αιώνας γίνεται μεγαλύτερος, περνάμε μαζί του τις εξετάσεις ωριμότητας, για το μέλλον της κοινής μας χώρας. Τα ευεργετήματα θα είναι για όλους».


Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε  σε μια ποιοτική ζωή των πολιτών με υψηλότερους μισθούς και μηδενική ανοχή στη διαφθορά.


Τόνισε ότι η εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα θα επιστρέψει και ο βασικός παράγοντας για τη δημιουργία αυτής της εμπιστοσύνης είναι  η επιβολή του κράτους δικαίου.


(Στοιχεία από albeu.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr