Τουρκία: Επικηρυγμένος Κούρδος με 4 εκατ. λίρες δίνει συνέντευξη σε αραβική εφημερίδα




Δεκέμβριος 14, 2017. 20:05

Ένα από τα ημιεπίσημα μέσα ενημέρωσης της Σαουδικής Αραβίας, η εφημερίδα «Ουκάζ» δημοσίευσε μια μακρά συνέντευξη με έναν τρομοκράτη του PKK, γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.



Η εφημερίδα περιέγραψε τον Ριζά Αλτούν του PKK ως ‘υπουργό Εξωτερικών του  Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν’ και ως ‘έναν από τους φίλους του Αμπντουλάχ Οτσαλάν που έμεινε στη Συρία’.


Ο δημοσιογράφος Αμπντουλάχ αλ Γκαντβί, ο οποίος πήρε την συνέντευξη, αξιολόγησε τη συνάντηση αυτή μια ‘ευκαιρία’ και δήλωσε: «ως δημοσιογράφος είναι μια ευκαιρία για εμένα να συναντήσω κάποιον που χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης και βρίσκεται στον κατάλογο των αναζητούντων από τις τουρκικές αρχές’.


Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου τρεις μήνες στην περιοχή του ορεινού όγκου Καντίλ στο βόρειο Ιράκ.


Ο τρομοκράτης του PKK, Αλτούν, γράφει η τούρκικη εφημερίδα,  αποκάλυψε τις σχέσεις του με τις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Ο Αλτούν καθόρισε αυτή τη σχέση ως ‘αναγκαία’, δηλαδή τη σχέση μεταξύ του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης –PYD, με τις ΗΠΑ αλλά και με τη Ρωσία, ενώ διευκρίνισε ότι «πολιτικά είμαστε πολύ μακριά από την ιδεολογία των ΗΠΑ».


Η τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι « ο τρομοκράτης του PKK, Ρίζα Αλτούν, που έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ukaz» της Σαουδικής Αραβίας είναι μεταξύ των τρομοκρατών που αναζητά το υπουργείο Εσωτερικών στον κόκκινο κατάλογο.


Ο Αλτούν γεννήθηκε το 1956 στην Καισάρεια, και έχει επικηρυχθεί με τέσσερα εκατομμύρια τουρκικές λίρες, όπως σημειώνεται.



(Στοιχεία από hurriyet.com.tr)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr