Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Κούρδοι Συρίας : Έτοιμοι να ενταχθούμε στο συριακό στρατό
Δεκέμβριος 1, 2017. 07:51

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης- PYD, των Κούρδων της Συρίας,  Αμπντουσαλάμ Μουχάμαντ Αλί, δήλωσε ότι οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις (ΔΣΔ), συμπεριλαμβανομένης της YPG,  είναι έτοιμες να ενταχθούν στο Στρατό της Συρίας μετά από επίτευξη συμφωνίας για μια πολιτική λύση.Σύμφωνα με σχετική αναφορά από το Σπούτνικ, ο Αλί μιλώντας στην εφημερίδα 'Ιζβέστια', δήλωσε: 

 «Οι ΔΣΔ είναι έτοιμες να ενταχθούν στο συριακό στρατό όταν βρεθεί μια πολιτική λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές της κρίσης. Είναι μια λογική εξέλιξη γιατί ποτέ δεν αποδεχθήκαμε το θέμα της αποχώρησής μας από τη Συρία, αλλά εργαζόμαστε για την εδραίωση των δικαιωμάτων μας» ανέφερε.


«Οι ΔΣΔ έχουν δείξει ότι έχουν τους ίδιους στόχους με τη Δαμασκό»


Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μπαάς, Αλάν Μπακρ, σημείωσε, επίσης, ότι οι Δημοκρατικές Συριακές Δυνάμεις- ΔΣΔ,  έχουν δείξει ότι έχουν τους ίδιους στόχους με τη διοίκηση της Δαμασκού.


Ο Μπακρ, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, είπε: 


«Δεν χωρίζουμε τους λαούς με τις θρησκείες και τις αιρέσεις, όλα αυτά είναι μέρος της συριακής κοινωνίας. Εάν ένας πολίτης σέβεται το Σύνταγμα, υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα, δεν μπορεί να υπάρξει κανένα πρόβλημα».


«Έτοιμοι να ενταχθούν στο συριακό στρατό»


(Στοιχεία από odatv.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: