Αλβανία- Χιμάρα: Καταγγελία πρώην πρόεδρου της χώρας για κυβερνητικές παραβιάσεις στην ιδιοκτησία
Δεκέμβριος 11, 2017. 07:50

Σε σοβαρή καταγγελία προέβη ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Μπουγιάρ Νισάνι, τη Διεθνή Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη σελίδα του στο Facebook.“Το δίκαιο της ιδιοκτησίας στην Αλβανία τώρα κρίνεται σύμφωνα με νόμο, η αξιολόγηση του οποίου από την Επιτροπή της Βενετίας, έγινε με έκδοση  πλαστής  απόφασης,  η οποία αποστάλθηκε στα όργανα του αλβανικού κράτους”

Αυτό αναφέρει ο πρώην πρόεδρος Μπουγιάρ Νισάνι,  επισημαίνοντας στη σελίδα του την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι «ένα από τα δικαιώματα που έχει ήδη παραβιασθεί είναι αυτό της ιδιοκτησίας», στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση για την καταπάτηση των ιδιοκτησιών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα.

Η αλβανική ‘Panorama’ αναφέρει επικαλούμενη τον πρώην πρόεδρο της Αλβανίας,  ότι ο κρατικός μηχανισμός παραβίασε και παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα που εγγυάται ο νόμος βάσει της αρχής του δικαίου, της αρχής της ισότητας, της απαγόρευσης των διακρίσεων και του δικαιώματος στην ιδιοκτησία. Παραβιάζεται, δηλαδή, το άρθρο 6/1 της Σύμβασης του άρθρο 1 του Πρωτοκόλλου 1 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Η καταγγελία για παραποίηση του νόμου περί της ιδιοκτησίας και η καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών δείχνει  με ισχυρό τρόπο τη μεθοδολογία της αλβανικής κυβέρνησης για την αρπαγή της ιδιοκτησίας  των πολιτών της ελληνικής μειονότητας στη χώρα.


 ( Στοιχεία από panorama.com.al , smarkos.blogspot.gr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr