Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017

Οι Αμερικανοί δεν έχουν σχέδια να αποχωρήσουν από τη Συρία«Στο ΥΠΕΞ η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για τα σχέδια των ΗΠΑ να «μείνουν» στη Συρία»

Δεκέμβριος 13, 2017. 19:25

Η πρόθεση του στρατού των  Ηνωμένων Πολιτειών να παραμείνει στη Συρία εμπνέει ανησυχία γιατί βρίσκεται εκεί χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρόσκληση της συριακής κυβέρνησης.Αυτό δήλωσε ο ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στη Συρία, χωρίς την πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, χωρίς την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θα νομιμοποιούσε  τις δράσεις και τις προθέσεις τους. Η παραμονή τους στη Συρία μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Μόσχα.«Πιστεύουμε ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της αλλαγής της κυβέρνησης στη Δαμασκό, και δρα  με τρόπους που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική διαδικασία», δήλωσε ο Ριάμπκοφ.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, σε συνέντευξή του στην «The Wall Street Journal» δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθεται  να επιμείνει στην αλλαγή του προέδρου της Συρία, Μπασάρ αλ Άσαντ. 

«Έχουμε και άλλες μάχες, μάχες που είναι σημαντικές για το έθνος μας και δεν χρειαζόμαστε αυτό το γρήγορο παιχνίδι», δήλωσε ο Τράμπ.


(Στοιχεία από interfax.ru)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr