Οι πρωθυπουργοί Σκοπίων και Αλβανίας επισκέφθηκαν μειονοτικά χωριά




Δεκέμβριος 16, 2017. 20:28

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα επισκέφθηκαν σήμερα τους Σλάβους που ζουν στη Μάλα Πρέσπα και στο Πούστετς, όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.



«Ελπίζω να αγαπάτε τη σλαβομακεδονική γλώσσα εδώ στην Αλβανία και να σέβεστε του νόμους αυτού του κράτους», είπε ο Ζάεφ στη διάρκεια της επίσκεψής του σε δημοτικό σχολείο στο δήμο Πούστετς.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για το νέο νόμο για τις μειονότητες που ψήφισε η Αλβανία, ο οποίος είναι επιζήμιος τόσο για τους Σλάβους, όσο και για τις άλλες μειονότητες στη χώρα, επειδή αναγνωρίσθηκε η βουλγαρική μειονότητα, καθώς ορισμένοι λένε ότι είναι ανύπαρκτη.


Η επίσκεψη των δύο πρωθυπουργών έγινε με την ευκαιρία της κοινής διακυβερνητικής διάσκεψης που έγινε στην πόλη Πόγραδετς της Αλβανίας καθώς οι δύο χώρες ευελπιστούν ότι κατά το νέο έτος, 2018, θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ,  ανακοίνωσε μια διακυβερνητική συνάντηση στον επόμενο χρόνο στην Οχρίδα και τη Στρούγκα.


( Στοιχεία από την τηλεόραση  Sitel των Σκοπίων)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr