Η Ρωσία απαντά στις δηλώσεις του Ερντογάν περί «τρομοκράτη Άσαντ»




«Ρωσία: Δεν υπάρχει νομική βάση για τις κατηγορίες της Τουρκίας σε Άσαντ»

Δεκέμβριος 28, 2017. 23:37

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Άσαντ, είναι τρομοκράτης, είπε ότι  αυτές δεν έχουν νομική βάση.


Η Ζαχάροβα απαντώντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Μόσχα για το θέμα δήλωσε:  Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ ότι είναι τρομοκράτης, όταν η συριακή κυβέρνησή του αντιπροσωπεύεται  στα Ηνωμένα Έθνη και εκπροσωπείται η συριακή κυβέρνηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό μόνο αρκεί για να πούμε ότι οι δηλώσεις (του Τούρκου προέδρου) δεν έχουν καμία λογική βάση», είπε.


Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία χαρακτήρισε τον Άσαντ ως τρομοκράτη που διοικεί ένα κράτος τρομοκρατίας λέγοντας «πως μπορεί να υπόσχεται για το μέλλον της Συρίας, ενώ είναι υπεύθυνος για το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, θα ήθελαν οι Σύριοι να έχουν μια τέτοια κυβέρνηση;», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


(Στοιχεία από dha.com.tr)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr