Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσικό δημοσίευμα: «Τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες μετατράπηκαν σε μηδενικούς γείτονες»…
«Ελληνικό Θέατρο: Ο Ερντογάν σχίζει συμφωνίες στην Αθήνα», από τη ρωσική Gazeta


Δεκέμβριος  8, 2017. 22:54


Ο Βίκτορ Ναντέιν Ραγιέβσκι, κορυφαίος ερευνητής των Επιστημών, δήλωσε στη «Gazeta.ru», ότι τώρα με την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα, «η Τουρκία προσπαθεί να βγει από τη διεθνή απομόνωση».Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας μιας  αυστηρής αυταρχικής πορείας, η Τουρκία κατόρθωσε  να καταστρέψει τις σχέσεις της με πολλές χώρες της Ευρώπης.


Από αυτήν την άποψη, συνεχίζει το ρωσικό δημοσίευμα,  ο Βίκτορ Ναντέιν Ραγιέβσκι υπενθυμίζει ότι έχει βυθιστεί στη λήθη το περίφημο τουρκικό δόγμα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», μια ρήση της τουρκικής ηγεσίας κατά τα πρώτα χρόνια του Ερντογάν στην εξουσία.


«Τα μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες μετατράπηκαν σε μηδενικούς γείτονες» είπε ειρωνικά ο Ρώσος ερευνητής.


Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας προς το παρόν δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ευημερούσες.

 Για την περιγραφή τους χρησιμοποιείται συχνά η χαρακτηριστική  λέξη «εχθρότητα», αν και τα δύο κράτη είναι μέλη της στρατιωτικής – πολιτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.


Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συχνά παραβιάζουν  συνειδητά τα σύνορα της Ελλάδας. Αυτό παρατηρήθηκε  και από τη Ρωσία, βέβαια αυτό συνέβη σε μια στιγμή που οι ρωσοτουρκικές σχέσεις είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την Τουρκία στη Συρία, σημειώνει το δημοσίευμα.


(Στοιχεία από Gazeta.ru)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr