“Νέο σχέδιο αποστολής όπλων στους Κούρδους Συρίας από ΗΠΑ”




«Αποστολές με TIR - Νέο Σχέδιο των ΗΠΑ: Οι YPG σε αστυνομικό καθήκον»

Δεκέμβριος 2, 2017. 22:26
 

Ο υπουργός Άμυνας του Τραμπ, Ματτίς, (γράφει τούρκικο δημοσίευμα) δήλωσε: «Δεν θα δώσουμε όπλα στους Κούρδους του YPG, αλλά διαψεύστηκε. Ο Ματίς δήλωσε ότι οι ομάδες YPG θα υποστηριχθούν ως «αστυνομικές δυνάμεις».



Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζιμ Ματτίς, ο οποίος αποκαλείται ‘κυνηγόσκυλο’ δήλωσε: «Θα σταματήσουμε να δίνουμε όπλα στις ομάδες YPG μετά την καταπολέμηση του Daesh. Αλλά, τώρα ο Ματίς ανέφερε ένα νέο σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών.


«Θα πράξουμε αυτό που είπε ο πρόεδρος Τραμπ για τη βοήθεια των όπλων. Θα δημιουργήσουμε τοπικές αστυνομικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας".


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει μια επίσκεψη στη Μέση Ανατολή. Ο Ματίς θα επισκεφθεί την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Πακιστάν και το Κουβέιτ στο πενθήμερο ταξίδι του.

Κατά την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή,  ο Ματτίς ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν εκ νέου όπλα στους Κούρδους της Συρίας. Η απάντησή του ήταν ότι θα γίνει αυτό ακριβώς που είπε ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ).


Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνισε πως τώρα που οι μάχες με το Daesh στην περιοχή έχουν κοπάσει ο ρόλος των Κούρδων, δηλαδή,  των Ομάδας Λαϊκής Προστασίας – YPG, θα είναι η διαφύλαξη της τάξης και θα ασκούν «αστυνομικά καθήκοντα».


Με το νέο αυτό ρόλο των Κούρδων δηλαδή για «την ασφάλεια η τοπική  εξουσία θα πρέπει να διατηρεί μια αστυνομική δύναμη που θα εγγυάται ότι δεν θα επανέλθει το Daesh στην περιοχή και αυτή η αστυνομική δύναμη είναι οι YPG», είπε,  προσθέτοντας ότι οι YPG θα υποστηριχθούν από τις ΗΠΑ ως ‘αστυνομικές δυνάμεις’.


Σημειώνεται, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, ότι η Άγκυρα έχει αντιταχθεί στη συνεργασία Ουάσιγκτον με YPG από την αρχή.


(Στοιχεία από haberler.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr