Πρώτη συνάντηση αρχιεπισκόπου Σκοπίων με τον Βούλγαρο Πατριάρχη




 Δεκέμβριος  21, 2017. 18:03

Ο αρχιεπίσκοπος της μη αναγνωρισμένης Εκκλησίας των Σκοπίων, Στέφανος, συναντήθηκε σήμερα στη Σόφια με τον Βούλγαρο Πατριάρχη Νεόφυτο, πρώτη φορά μετά την αποστολή της επιστολής του με την οποία ζητούσε η σκοπιανή Εκκλησία ( «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή Οχρίδας- ΜΟΕ-ΑΟ») από τη Βουλγαρική Εκκλησία να γίνει μητέρα εκκλησία, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο Στέφανος (Στέφαν) ευχαρίστησε όλους στη Βουλγαρία που υποστήριξαν το αίτημα της ΜΟΕ-ΑΟ.


«Η επιστολή που εστάλη στο βουλγαρικό Πατριαρχείο για να γίνει για την εκκλησία μας η μητέρα Εκκλησία, εγκρίθηκε ομόφωνα από την Ιερά Σύνοδο. Κάποιοι μπορεί να έχουν τη δική τους άποψη, αλλά είναι σημαντική η απόφαση της πλειοψηφίας», δήλωσε ο Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.


Ο Πατριάρχης Νεόφυτος δήλωσε με τη σειρά του ότι η αποδοχή από τη Βουλγαρική Εκκλησία δεν είναι καθόλου εύκολη γιατί δεν έχει γίνει τίποτε για την επίλυση του προβλήματος της Εκκλησίας των Σκοπίων (η οποία είναι σχισματική εκκλησία) .


«Η σοφία του Θεού ας ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες στην επιτροπή διαχριστιανισμού να επιτύχουν με κάθε τρόπο το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε ο Βούλγαρος πατριάρχης.


(Στοιχεία από telma.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr