Ρυθμιστής των τουρκο-ελληνικών σχέσεων είναι ο Ερντογάν




Δεκέμβριος 16, 2017. 21:55

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, προέβη στην εκτίμηση: «Αν θέλετε να μιλήσουμε για τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις ή πως να δημιουργήσουμε την ειρηνική συνύπαρξη των δύο κρατών, τότε ο πλέον αρμόδιος για να γίνει αυτό είναι ο Ερντογάν».



Οι δηλώσεις έγιναν  από τον Έλληνα υπουργό στην κοινοβουλευτική επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν, κατόπιν αιτήματος  από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Έχουμε συμφωνήσει, ότι μέσα σε τρεις μήνες θα δημιουργηθούν όλα τα κανάλια διαλόγου, συμπεριλαμβανομένου των διακυβερνητικών διαπραγματεύσεων και εκείνων των διερευνητικών. Πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα», δήλωσε ο Κοτζιάς.


Αναφορικά με τις δηλώσεις Ερντογάν, για τη Συνθήκη της Λωζάννης, ο Κοτζιάς δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του σημείωσε ότι δεν υπάρχουν εδαφικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας.


Πρόσθεσε ακόμη ότι «μετά την επίσκεψη έχει σημειωθεί πρόοδος σε θέματα ασφαλείας και σταθερότητας» , ωστόσο  συμπλήρωσε: μια επίσκεψη δε μπορεί αν επιλύσει όλα τα προβλήματα, αλλά,  κάναμε βήματα προς τα εμπρός.


(Στοιχεία από trt.net.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr