Σκόπια, Αλβανία και Βουλγαρία ενισχύουν την αμυντική συνεργασία




Δεκέμβριος 1, 2017. 21:27

Οχρίδα (Αχρίδα)


Η υπουργός Άμυνας (των Σκοπίων), Ραντμίλα Σεκερίνσκα, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ και ο υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Πέτρο Κότσι, συναντήθηκαν σήμερα στην Οχρίδα στην προγραμματισμένη τριήμερη διάσκεψη για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας.

«Σήμερα εκφράσαμε την πολιτική μας βούληση για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας σε τριμερές επίπεδο ξεκινώντας με σχεδιασμούς για το 2018», δήλωσε η Σεκερίνσκα μετά τη συνάντηση.


Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση δόθηκε στήριξη  για την πολιτική ανοικτών θυρών του ΝΑΤΟ και την πλήρη ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.


«Υπάρχουν λύσεις και είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η τριμερής συνάντηση θα βοηθήσει επίσης τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεών μας», είπε η  Σεκερίνσκα.


Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, δήλωσε ότι η στενότερη συνεργασία μεταξύ Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας  δεν περιλαμβάνει μόνο την οικονομική συνεργασία μέσω του Διαδρόμου 8, αλλά μπορεί να επεκταθεί στον τομέα της Άμυνας.


Ο Αλβανός υφυπουργός Πέτρο Κότσι ανέφερε ότι η Αλβανία και η Βουλγαρία θα είναι οι ένθερμοι υποστηρικτές των Σκοπίων, ώστε το συντομότερο δυνατόν να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ότι αυτή η ένταξη δεν είναι σημαντική μόνο για το λαό της χώρας αυτής, αλλά, στην περιοχή στο σύνολό της.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr