Οι Αμερικανοί μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ




Δεκέμβριος 5, 2017. 22:46

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ενημέρωσε τους αρχηγούς των αραβικών κρατών για την απόφασή του να μετακινήσει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ,  από το Τελ Αβίβ  στην Ιερουσαλήμ.

 
Ο Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, τον βασιλιά Αμντάλα της Ιορδανίας και τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, για να τους ενημερώσει ότι είχε αποφασίσει να μετακινηθεί η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Και οι τρεις συνομιλητές του προέδρου Τραμπ  χαρακτήρισαν ως επικίνδυνο βήμα η μετακίνηση της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ «που μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή, εμποδίζοντας τις προσπάθειες για την επανεκκίνηση των ισραηλινο-παλαιστιανιακών ειρηνευτικών  συνομιλίων», όπως δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα.


Νωρίτερα, σήμερα,  ο Τράμπ ενημέρωσε τον Παλαιστίνιο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς τηλεφωνικά για την απόφασή του. Ο Αμπάς προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να ασκήσουν πίεση στην Ουάσιγκτον να μην μετακινήσει την πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, τα  τηλεφώνησε στον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς και του είπε ότι η Μόσχα στηρίζει την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, συμπεριλαμβανομένου του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ, ανέφερε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.




(Στοιχεία από dnes.dir.bg)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr