Η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ να πάρει πίσω τα όπλα που έδωσε στους Κούρδους της Συρίας





«Άγκυρα: Η Αμερική πρέπει να αποσύρει τα όπλα που παρέδωσε στους Κούρδους"

Δεκέμβριος 1, 2017. 23:05


Το Πεντάγωνο πρέπει επειγόντως να ζητήσει την επιστροφή των όπλων που στάλθηκαν στις Δυνάμεις Αυτοάμυνας  των Κούρδων της Συρίας (YPG) με το πρόσχημα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Daesh, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου  Ιμπραήμ Καλίν.



Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τηλεφώνησε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ο ηγέτης των ΗΠΑ ενημέρωσε τον συνομιλητή του  ότι θα ληφθούν υπόψη οι διορθώσεις στη στρατιωτική υποστήριξη προς τους συριακούς εταίρους.



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έπεισε τον  Τραμπ να διατάξει την παύση της μεταφοράς αμερικανικών όπλων στους Κούρδους.


«Υπενθυμίζεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν χάσει τα ίχνη των όπλων που είχαν αποσταλεί, παλαιότερα,  στο Ιράκ για τους ίδιους σκοπούς. Αυτός είναι ο λόγος που η Ουάσιγκτον  πρέπει να κάνει συγκεκριμένα  βήματα» ανέφερε ο Καλίν στο πρακτορείο Anadolu.


Ο ίδιος επέκρινε δηλώσεις  εκπροσώπων του Πενταγώνου ότι οι Κούρδοι της Συρίας δεν αποτελούν απειλή για την Τουρκία.

«Μόνο η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το ποιος θέτει σε κίνδυνο την εθνική της ασφάλεια», δήλωσε ο Καλίν.


Σύμφωνα με τον ίδιο, εφ’ όσον οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατών του Daesh έχουν ολοκληρωθεί, πρέπει να σταματήσει  η παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στις κουρδικές ομάδες αυτοάμυνας για να μην γίνει η κατάσταση στην περιοχή ακόμη πιο ασταθής.


(Στοιχεία από rs.sputniknews.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr