Η Τουρκία ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της στο Κατάρ




Φωτό από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στα τουρκικά στρατεύματα,  στην Ντόχα, στις 15 Νοεμβρίου 2017

Δεκέμβριος 27, 2017. 18:37

Τουρκικά στρατεύματα έφθασαν στην αεροπορική βάση Αλ Ουντέιτ, στην νότια Ντόχα την Τρίτη το απόγευμα, όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah της Τουρκίας.


Η νέα δύναμη θα ενταχθεί  στην άλλη τουρκική στρατιωτική ομάδα, η οποία μέχρι τώρα στάθμευε  στη στρατιωτική βάση Ταρίκ μπιν Ζιγιάντ στο Κατάρ.


Η ανάπτυξη των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων εντάσσεται σε μια αμυντική συμφωνία του 2014, μεταξύ της Τουρκίας και του Κατάρ, για την ίδρυση τουρκικής στρατιωτικής βάσης στο Βασίλειο του Περσικού Κόλπου.


Η πρώτη ομάδα των τουρκικών στρατευμάτων έφθασε στο Κατάρ τον Ιούνιο και εγκαταστάθηκε  στη στρατιωτική βάση Ταρίκ μπιν Ζιγιάντ.


Η Τουρκία συντάχθηκε στο πλευρό του Κατάρ, όταν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Ντόχα στις 5 Ιουνίου, κατηγορώντας το βασίλειο ότι βοηθά οικονομικά την τρομοκρατία μετέχοντας στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.


Οι τέσσερις χώρες επέβαλαν επίσης μια σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Ντόχα, απαγορεύοντας τα αεροσκάφη του Κατάρ να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο τους. Τα μοναδικά χερσαία σύνορα του Κατάρ με τη Σαουδική Αραβία έχουν επίσης  κλείσει.

Το Κατάρ απέρριψε τους ισχυρισμούς των τεσσάρων χωρών και δήλωσε ότι πληρώνει το τίμημα για την ανεξάρτητη πολιτική του.

Επισημαίνεται ότι οι όροι που επιβλήθηκαν στο Κατάρ, από τις τέσσερις  αραβικές χώρες, για να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων,  είναι η ανάγκη το Κατάρ να υποβαθμίσει τις σχέσεις του με το Ιράν, να εκδιώξει από το έδαφός του όλα τα ξένα στρατεύματα, καθώς και αυτών της Τουρκίας και να κλείσει για αυτά  τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρα.

(Στοιχεία από presstv.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr