Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Αλβανία: Αλβανοί Ορθόδοξοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από εκκλησία κατά ιερέα και Ελλάδας
Δεκέμβριος 24, 2017. 14:20

Στην Πρεμετή του Αργυροκάστρου, δεκάδες Ορθόδοξοι πιστοί διαμαρτυρήθηκαν έξω από την εκκλησία, αντί να εκκλησιασθούν για τα Χριστούγεννα.Έγινε συγκέντρωση μπροστά από την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτής της πόλης, διαμαρτυρόμενοι κατά του εφημέριου, υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί σε αντι-αλβανικές ενέργειες.


Οι διαδηλωτές ισχυρίζονται ότι η Εκκλησία δεν επέτρεψε εκδήλωση για τη δολοφονία του Στάθι Μελάνι, εκατό χρόνια από τη δολοφονία του.


Οι διαδηλωτές προέβησαν σε συνθήματα κατά της εκκλησίας και της Ελλάδας, ενώ καλούσαν τους Αλβανούς και τους πατριώτες να συμμετέχουν σε αυτήν τη διαμαρτυρία.


Ο εξωτερικός χώρος της εκκλησίας είχε γεμίσει από τους πιστούς με αλβανικές σημαίες.


Ο Στάθι Μελάνι ήταν Αλβανός Ορθόδοξος ιερέας, που συμμετείχε στο Συνέδριο της Μονής,  η οποία έλαβε αποφάσεις για τη διάδοση της αλβανικής γλώσσας στα (μειονοτικά ελληνικά) χωριά της νότιας Αλβανίας.


Για τη πατριωτική του αυτή δράση διώχθηκε και δολοφονήθηκε βάρβαρα στις 24 Δεκεμβρίου 1917 από ελληνική συμμορία, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


Το αλβανικό βίντεο- Κλίκ την εικόνα κάτω
 
https://www.youtube.com/watch?v=RQ7lRProFB4&feature=player_embedded

(Στοιχεία από shqiptarja.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr