Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Σκόπια: «Το πρόβλημα των βουλγαρικών διαβατηρίων θα λυθεί όταν ενταχθούμε στην ΕΕ»
«Ντιμίτροφ: Η πΓΔΜ μέλος της ΕΕ, με διαβατήριο από την ΕΕ θα λύσει το ζήτημα της απόκτησης των βουλγαρικών διαβατηρίων»

Δεκέμβριος 18, 2017. 21:41

Η πΓΔΜ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ευρωπαϊκό διαβατήριο, είναι η λύση στο ζήτημα της Βουλγάρας αντιπροέδρου Ηλιάνας Γιότοβα που δήλωσε ότι πάνω από 70 χιλιάδες  πολίτες των Σκοπίων που έβγαλαν βουλγαρικά διαβατήρια είναι Βούλγαροι, δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ.« Η λύση, πραγματικά, που απασχολεί τους πολίτες μας, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση για διαβατήρια άλλων χωρών είναι η αύξηση της ελκυστικότητας του διαβατηρίου της πΓΔΜ. Έτσι, η πραγματική και μακροπρόθεσμη λύση που θα αντιμετωπίσει την πρόκληση αυτή είναι να γίνει το κράτος μας μέλος της ΕΕ  και να έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο ως κράτος μέλος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και κάνουμε ότι μπορούμε για να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που μας δίνεται μέσα στο 2018», είπε ο Ντιμίτροφ.


Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη συνάντησή του με τον Ούγγρο ομόλογό του Πέτερ Σιγιάρτο στα Σκόπια, ο οποίος τόνισε ότι η ένταξη των Σκοπίων και των άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι ένα από τα δύο απαραίτητα βήματα για την επίτευξη διαρκούς ασφάλειας στην Ευρώπη.


Μάλιστα, ο Πέτερ Σιγιάρτο ανακοίνωσε ότι  παρατείνεται η παραμονή της ουγγρικής αστυνομίας για τη φύλαξη των συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα προκειμένου να γίνεται καλύτερη διαχείριση της μεταναστευτικής ροής, η οποία δεν σταμάτησε εντελώς.


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr