Βελιγράδι: Η Ιντερπόλ δεν μπορεί να καταργήσει το ένταλμα σύλληψης του πρωθυπουργού του ΚοσόβουΟ τίτλος από το δημοσίευμα


Δεκέμβριος 2, 2017. 22:45


Η Ιντερπόλ δεν μπορεί να άρει το ένταλμα σύλληψης του Ραμούς Χαραντινάι, γιατί αυτή είναι μια εντολή εντάλματος του Ανώτατου  Δικαστηρίου Εγκλημάτων Πολέμου του Βελιγραδίου. Το ένταλμα παραμένει σε ισχύ, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, στο πρακτορείο Tanjug.Το σερβικό υπουργείο ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της Ιντερπόλ θα μπορούσαν να μόνο να ‘θολώσουν’ το ένταλμα, ώστε να μην είναι ορατό για τα μέλη του, όπως γίνεται τώρα με την περίπτωση του Χαραντινάι.


«Ωστόσο, το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Σερβία για τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου παραμένει σε ισχύ, όπως και η έρευνα εναντίον του βρίσκεται σε εξέλιξη» σημειώνει το σερβικό υπουργείο σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.


Ο Χαραντινάι παραμένει ύποπτος για πολύ σοβαρά εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και τα Μετόχια.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr