Σκόπια: Η Αθήνα προετοιμάζει το λαό για συμβιβασμό στο όνομα





«Οι αρχές στην Αθήνα προετοιμάζουν το κοινό για συμβιβασμό στο όνομα»


Δεκέμβριος 21, 2017. 18:24


Η διαφωνία του ονόματος  και η αποδοχή του όρου ‘Μακεδονία’ είναι σήμερα ένα από τα πιο συζητημένα ζητήματα στο θεματολόγιο των ελληνικών ΜΜΕ, αναφέρει σλαβικό  δημοσίευμα των Σκοπίων.


 Η αξιωματική αντιπολίτευση, της Νέας Δημοκρατίας, επανέλαβε ότι οι νέες διαπραγματεύσεις που γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν σαφή θέση και ότι άλλα υποστηρίζει ο Κοτζιάς και άλλα ο Καμμένος.


«Η αλλοπρόσαλλη αυτή κατάσταση είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας. Καλούμε τους κυβερνητικούς εταίρους να συμφωνήσουν για τη θέση που θα εκπροσωπήσουν. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη θέση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι για μια σύνθετη ονομασία για γενική χρήση», δήλωσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  Μαρία Σπυράκη.


Μη βιώσιμες διαφορές στον κυβερνητικό συνασπισμό, βλέπει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Νίκος Μπίστης.


Καλεί να αξιοποιηθεί η θετική χρονική περίοδος στις σχέσεις Σκοπίων και Ελλάδας. Εάν θεωρήθηκε ότι ο χρόνος δούλεψε για την Αθήνα, αποδείχθηκε ότι έγινε ακριβώς το αντίθετο. 140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα και ο χρόνος για την επίλυση της διαμάχης για την Ελλάδα λήγει.

Το σλαβικό δημοσίευμα παρουσιάζει τις θέσεις του Μπίστη και σημειώνει  τη σκέψη του ότι «ο ισχυρισμός ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική  είναι  γεωγραφικά παράλογος»  και ενθαρρύνει τον εθνικισμό στο βόρειο γείτονα της Ελλάδας, και ότι η εξασθένιση αυτής της θέσης  δίνει κίνηση προς μια λύση.


Σύμφωνα με τον Μπίστη, καταλήγει το δημοσίευμα, «είναι προφανές ότι  γίνεται μεγάλη πολιτική και ψυχολογική προετοιμασία στον επερχόμενο συμβιβασμό».


(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr