Αμερικανός πρέσβης στην Αλβανία κατηγορεί Εισαγγελέα ως προστάτη της διαφθοράς
 «Λου: -Όχι πια (να τερματίσει), ο Γενικός Εισαγγελέας να προστατεύει διεφθαρμένους πολιτικούς»


Δεκέμβριος 12, 2017. 22:34


Στην Αλβανία, ο πρέσβης των ΗΠΑ, Ντόναλντ Λου, δήλωσε  σήμερα ότι έχει ζητήσει από τα πολιτικά κόμματα να συνεργασθούν για να βρουν έναν προσωρινό αντικαταστάτη του Γενικού Εισαγγελέα Αντριάντικ Λάλλα (Adriatik Llalla), του οποίου η θητεία έληξε την περασμένη εβδομάδα.Και τα δύο  μεγάλα κόμματα είπε ο πρεσβευτής Λου «πρέπει να τερματίσουν την εποχή που ο Γενικός Εισαγγελέας προστατεύει τους διεφθαρμένους πολιτικούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Λάλλα προστάτευε τη διαφθορά.


«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συνεργασθούν για να βρουν προσωρινό αντικαταστάτη του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του στις 7 Δεκεμβρίου.

 Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα βάλουν στην άκρη τα μικροπολιτικά τους και θα εφαρμόσουν αυτή τη μεταρρύθμιση στον τομέα της δικαιοσύνης», είπε ο Αμερικανός πρέσβης  σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη.


Η έκκλησή του έρχεται σε μια στιγμή που υπάρχει βαθιά κρίση στη Δικαιοσύνη στην Αλβανία.
«Οι διεθνείς εμπειρογνώμονες βρίσκονται αντίθετη σε παράταση της εντολής του  Αντριάτικ Λάλλα. Και αυτή  η θέση βρίσκει την υποστήριξη της αμερικανικής πρεσβείας και της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Τίρανα.


Ο πρέσβης Λου είπε με κατηγορηματικό ύφος: «Πρέπει να τερματισθεί η εποχή που ο Γενικός Εισαγγελέας προστατεύει τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Το παλαιό σύστημα δικαιοσύνης προστατεύει άτομα με εξουσία που πλούτισαν  μέσω της διαφθοράς και της πολιτικής επιρροής.

 Το νέο σύστημα δεν μπορεί να έχει  έναν Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος δεν  διώκει κανέναν. Η χώρα αυτή δεν μπορεί να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν συνεχίσει να έχει το χαμηλότερο δείκτη δίωξης σοβαρών εγκλημάτων στην Ευρώπη».


(Στοιχεία από zeriamerikes.com)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr