Τι απάντησε ο Νετανιάχου στον Ερντογάν




Στην κοινή συνέντευξη Τύπου Νετανιάχου- Μακρόν, στο Παρίσι, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απάντησε στις κατηγορίες  του Τούρκου προέδρου


Δεκέμβριος 11, 2017. 21:20


Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «δεν θα πάρει μαθήματα» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του καταφέρθηκε με υβριστικά λόγια εναντίον του Ισραήλ, κατηγορώντας το ότι είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος που σκοτώνει αθώους».



Στην κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν, ζητήθηκε από τον Νετανιάχου να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ερντογάν για το Ισραήλ υποσχόμενος ότι «θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο» κατά των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους.


«Ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε στο Ισραήλ. Ρωτάς ποια είναι η απάντησή μου. Δεν συνηθίζω να παίρνω μαθήματα ηθικής από έναν ηγέτη που βομβαρδίζει Κούρδους χωρικούς στην πατρίδα του, την Τουρκία, που φυλακίζει δημοσιογράφους, που συναλλάσσεται με το Ιράν παρακάμπτοντας τις διεθνείς κυρώσεις και προσπαθεί να βοηθήσει τους τρομοκράτες, όπως αυτούς στη Γάζα, που σκοτώνουν  αθώους ανθρώπους», είπε ο Νετανιάχου.


Ο Νετανιάχου είπε ακόμη ότι η αποδοχή από τους Παλαιστίνιους ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, θα επιταχύνει την ειρηνευτική διαδικασία.


( Στοιχεία από aurora-israel.co.il)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr