Πρόεδρος Αλβανίας σε Ντόναλντ Τραμπ: Λυπάμαι για την ψήφο της Αλβανίας…







Δεκέμβριος 23, 2017. 14:27


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την ψήφο της Αλβανίας στα Ηνωμένα Έθνη για το ψήφισμα  κατά της πρότασης του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.



Η επιστολή του Αλβανού προέδρου όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της αλβανικής προεδρίας έχει ως εξής: 


«Αγαπητέ πρόεδρε Τραμπ, 


Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την ψήφο της Αλβανίας χθες στον ΟΗΕ ενάντια στον μεγάλο σύμμαχό μας και φίλο μας, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.


Η ψηφοφορία αυτή ελήφθη χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας, ούτε με το Κοινοβούλιο της Αλβανίας και δεν αντικατοπτρίζει της στάση και τη βούληση του αλβανικού  λαού και έθνους που δεν ξεχνά και δεν θα ξεχάσει ποτέ την υποστήριξη των ΗΠΑ στις πιο δύσκολες στιγμές της ύπαρξής του. 


Θα ζητήσω προσωπικά εξηγήσεις και διευκρινίσεις για τη στάση αυτή που είναι μια κυβερνητική απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τις στρατηγικές συνεργασίας και τα εθνικά μας συμφέροντα.


Με τις καλύτερες ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2018, για την υγεία και την ευτυχία σας και την οικογένειά σας για περισσότερη ευημερία, ανάπτυξη και πρόοδο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αμερικανικό λαό, 


Παρακαλώ δεχθείτε, 

Κύριε Πρόεδρε 

την έκφραση της μέγιστης εκτίμησής μου!»


(Στοιχεία  από albaniannews.com, president.al)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr