Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Πρόεδρος Τουρκίας: Δεν μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι εάν δεν παράγουμε οι ίδιοι την τεχνολογία μας«Πρόεδρος Ερντογάν: Χωρίς τη δική μας τεχνολογία δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι»

Δεκέμβριος 28, 2017. 23:07

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων «TÜBİTAK» δήλωσε: «Αν δεν παράγουμε τη δική μας τεχνολογία, δεν μπορούμε να είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν παράγουμε τα δικά μας προϊόντα».«Η πολιτική ανεξαρτησία είναι καταδικασμένη να παραμένει στα χαρτιά εάν δεν υποστηρίζεται  οικονομικά και τεχνολογικά. Το ότι η ανεξαρτησία της Τουρκίας δεν τίθεται σε κίνδυνο σήμερα αυτό οφείλεται στην απόσταση που έχουμε διανύσει σε διάφορους τομείς από την τεχνολογία μέχρι την αμυντική βιομηχανία», είπε.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας  συμμετείχε στην τελετή απονομής των βραβείων του 2017 του Επιστημονικού  και Τεχνολογικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Τουρκίας (TÜBİTAK).

Στην τελετή βραβεύθηκαν επιστήμονες που διέπρεψαν στον τομέα τους.

(Στοιχεία από dha.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr