Το ISIS ζήτησε συγνώμη για επίθεση εναντίον Ισραηλινών




 Δεκέμβριος  26, 2017. 19:54

Οι μαχητές της τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία, ISIS, «απολογήθηκαν» μετά από μια επίθεση που έκαναν κατά Ισραηλινών στρατιωτών, όπως υποστήριξε ο πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μοσέ Γιααλόν, αναφέρθηκε σε έναν περιστατικό κατά το οποίο μια ομάδα που συνδέονταν με το ISIS, αντάλλαξε πυρά με τις ισραηλινές ομάδες τον περασμένο Νοέμβριο.

«Υπήρξε, πρόσφατα, μια περίπτωση όπου το ‘Ισλαμικό κράτος’/Daesh,  άνοιξε πυρ και κατόπιν ζήτησε συγνώμη», δήλωσε ο Γιααλόν μιλώντας σε εκδήλωση στην πόλη Αλούφα, στο βόρειο Ισραήλ, όπου αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ έναντι της Συρίας.

Μετά από μια σύντομη μάχη με τα όπλα, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε στη ομάδα τζιχάντ «Χαλίντ ιμπν αλ Ουαλίντ’ προσκείμενη στο ISIS, με αεροσκάφη και άρματα μάχης, σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Times of Israel».

Ήταν η πρώτη άμεση σύγκρουση μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και μαχητών της τρομοκρατικής ομάδας  του ISIS, που άνοιξε πυρ σε στρατιωτική περίπολο, είχε δηλώσει εκπρόσωπος του στρατού για το περιστατικό.


(Στοιχεία από fmimages.net)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr