Η αντιπρόεδρος της Βουλγαρίας ζητά τη συνεργασία με δήμoυς και κοινοτήτες των Σκοπίων




«Ο Τζαφέρι ζήτησε την υποστήριξη από τη Βουλγαρία στη λήψη ημερομηνίας για διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ»- τίτλος του δημοσιεύματος


Δεκέμβριος  14, 2017. 20:37

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ηλιάνα Γιότοβα, η οποία πληρώνει μια σύντομη επίσκεψη εργασίας στα Σκόπια, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου.



Ο Τζαφέρι σχολιάζοντας τη δυναμική  των συναντήσεων  κατά τους τελευταίους μήνες σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο,  σημείωσε ότι αποτελεί απόδειξη των κοινών προσπαθειών των δύο χωρών να προωθήσουν τις διμερείς σχέσεις και ευχαρίστησε την υποστήριξη που παρέχει η Βουλγαρία στις φιλοδοξίες των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ζήτησε επίσης τη στήριξη της Βουλγαρίας στην ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων ένταξης στην ΕΕ.


Η Γιότοβα αναφερόμενη στον σκοπό της επίσκεψής της  ανέφερε ότι αυτός είναι η πρωτοβουλία για την ίδρυσης ενός μακεδονο» -βουλγαρικού 'Μπίζνες Κλαμπ' (македонско-бугарски бизнис-клуб), με στόχο τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων και των δήμων των δύο χωρών.


Όσον αφορά τις φιλοδοξίες για την ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση των Σκοπίων, η Βουλγάρα αντιπρόεδρος τόνισε την ετοιμότητα της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας της ΕΕ θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν προκειμένου τα Σκόπια να λάβουν ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη στην ΕΕ. Όσο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η Γιότοβα χαιρέτισε τις προσπάθειες και των δύο πλευρών (Σκοπίων- Ελλάδας)  για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.



(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr