Η εκκλησία των Σκοπίων έχει ρίζες στον ...Απόστολο Παύλo




«Επίσκοπος Πέταρ:Η Εκκλησία που θα μας βοηθήσει θα είναι αδελφή μας, όχι η μητέρα μας»


Δεκέμβριος 17, 2017. 20:05


«Η Εκκλησία που θα μας βοηθήσει, θα είναι αδελφή Εκκλησία και όχι μητέρα, επειδή η εκκλησία μας είναι  παλαιότερη και έχει ρίζες στον Απόστολο Παύλο, είπε ο επίσκοπος Πέταρ, Πρέσπας και Πελαγονίας σε αντίδραση  της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που θέλει να είναι η μητέρα εκκλησία της λεγόμενης  «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σκοπίων.



Ο μητροπολίτης  υποστήριξε ότι η Εκκλησία που θα βοηθήσει την Εκκλησία των Σκοπίων  δεν μπορεί να είναι μητέρα εκκλησία αλλά αδελφή εκκλησία, και οφείλει να την αναγνωρίσει ως την πρώτη  αδελφική εκκλησία».


Σύμφωνα με τον επίσκοπο Πέταρ, ο ρόλος της μητέρας εκκλησίας ανήκει στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά έχασε τη θέση και την εκτίμησή της  συντασσόμενη στην εκκλησία  του Βρανισκόφσκι.

O  Επίσκοπος Πέταρ, επεσήμανε ότι ο ρόλος της Μητέρας Εκκλησίας  ανήκε όπως είναι φυσικό  στην Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία, όμως, επιμένει να συντάσσεται με την Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας του Γιοβάν Βρανισκόφσκι.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε από την Εκκλησία της Βουλγαρίας να επανεξετάσει την απόφασή της σχετικά με το ρόλο της μητέρας εκκλησίας, γιατί  με τη στάση της αυτή παρεμβαίνει  στη δικαιοδοσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


(Στοιχεία από telma.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr