ΥΠΕΞ Τουρκίας: Η συμφωνία για τους S-400 ίσως υπογραφεί αυτήν την εβδομάδα




«Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου: Η (συμφωνία για τους ) S-400 θα υπογραφεί, ίσως,  αυτήν την εβδομάδα»

Δεκέμβριος 14, 2017. 22:10

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ολοκληρώσει τη συμφωνία για το πυραυλικό σύστημα άμυνας που θα αγοραστεί από τη Ρωσία «οι υπογραφές μπορούν να τεθούν αυτήν την εβδομάδα», είπε.


Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τους S-400, προσθέτοντας, ωστόσο,  ότι ορισμένες λεπτομέρειες χρειάζεται να συζητηθούν.


Αναφερόμενος, επίσης,  στην απόφαση το Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας «να αναγνωρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, δήλωσε ότι δεν ελήφθη κάποια παράνομη απόφαση όπως είναι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, «αλλά έχουμε προβεί  σύμφωνα με τη διεθνή νομιμόμητα».


«Αναγνωρίσαμε την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα  μια ανεξάρτητης Παλαιστίνης», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «θα αγωνισθούμε για την αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, αναγνωρισμένου στον ΟΗΕ με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».
(Στοιχεία από ntv.com.tr)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr