Κοσσυφοπέδιο: Ο αδελφός του πρωθυπουργού απειλεί με “ενεργοποίηση” του UCK






 Φόβος και τρόμος κυριαρχεί στους Αλβανούς - μέλη του UCK, με τη σύσταση ενός Ειδικού Δικαστηρίου  για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από αυτούς,  κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου, αλλά, και μετά από αυτόν


Δεκέμβριος  28, 2017. 14:54
 
Πρίστινα.


Ο αδελφός του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου αναφέρεται ως ένας από τα πρώτα μέλη του 


«Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου»-UCK,  που πρέπει εμφανισθεί ενώπιων των Ειδικών Εισαγγελέων, που έχουν συσταθεί  για να ασχοληθούν με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον UCK κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο αλλά και στα χρόνια που ακολούθησαν.


Ο Νταούτ Χαραντινάι δήλωσε την Τετάρτη στην τηλεόραση «Klan» του Κοσσυφοπεδίου ότι τα πολιτικά κόμματα στο Κοσσυφοπέδιο «έπρεπε  να σκεφθούν το Ειδικό Δικαστήριο το 2015, αντί να υπερψηφίσουν για τη σύσταση αυτού του δικαστηρίου».


«Δεν είμαι μέλος της πολεμικής οργάνωσης, είμαι πολίτης του Κοσσυφοπεδίου, το μεγαλύτερο μου επίτευγμα είναι ο πόλεμος, είμαι ανοιχτός και πάντοτε έτοιμος να υποστηρίξω τους συντρόφους μου, o UCK δεν διαπράττει εγκλήματα, η Σερβία διέπραξε εγκλήματα», δήλωσε ο Χαραντινάι, προσθέτοντας ότι το Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να θεωρηθεί ως «στοιχείο που θα βλάψει την εικόνα του Κοσσυφοπεδίου».


Η δήλωση του έγινε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια από τα κόμματα του Κοσόβου να ανακαλέσουν τον νόμο για τη σύσταση δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου από τα μέλη του UCK.


Μάλιστα, η σερβική ραδιοφωνία αναφέρει ότι ο Νταούτ Χαραντινάι είναι «ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα πρώην μέλη του UCK

Το 2005 καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για δολοφονία τριών Αλβανών κατά τη διάρκεια του πολέμου  και κατά τη σύγκρουση που είχε λάβει χώρα στα Σκόπια ήταν γτνωστός ως ο κύριος διοργανωτής των μελών του UCK που πήγαν από το Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει το δημοσίευμα.


( Στοιχεία από b92.net- στην αγγλική)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr