Σκόπια- Γκεοργκιέφσκι: Στην ηγεσία του VMRO-DPMNE υψηλά στελέχη αισθάνονται Βούλγαροι..."Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι: Στην ηγεσία του VMRO-DPMNE υπάρχουν  τουλάχιστον 7 με 8 άτομα που επί εποχής μου δήλωναν ως βουλγαρομακεδόνες" 

Δεκέμβριος 2, 2017. 23:13

Η συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων και της Βουλγαρίας άνοιξε πόρτες που ήταν κλειστές για μεγάλο χρονικό διάστημα.Από την αποχώρησή μου το 2002, οι σχέσεις μεταξύ πΓΔΜ και Βουλγαρίας είχαν παγώσει. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι αυτή η συμφωνία συνάφθηκε από ένα κόμμα, που όταν εγώ ήμουν πρωθυπουργός, ήταν αντιβουλγαρικό.


Δυστυχώς, το κόμμα που ίδρυσα μετατράπηκε στο μεγαλύτερο αντιβουλγαρικό κόμμα. Στην ηγεσία του κόμματος  τουλάχιστον 7 με 8 άτομα δηλώνονται ως μεγάλοι φίλοι της Βουλγαρίας και όχι μόνο φίλοι της Βουλγαρίας,αλλά αισθάνονται σαν Βούλγαροι- Μακεδόνες. Δυστυχώς για λόγους καριέρας είχαν γίνει οι μεγαλύτεροι αντιβουλγαρικοί συνομιλητές, εξαιτίας ορισμένων δομών που πρόσκεινται στην «γιουγκοσλαβική Μακεδονία», δήλωσε ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι στο περιοδικό των Σκοπίων «Πανόραμα».


Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της παραίτησης του Γκρούεφσκι,  ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται για επίσημη πράξη παραίτησης. «Είναι απλά μια ανακοίνωση, δεν είναι επίσημη απόφαση».


Ο Γκεοργκιέφσκι  επανέλαβε τη θέση του ότι χαιρετίζει την κίνηση της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για την υποστήριξη της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» των Σκοπίων.


(Στοιχεία από aktuelno24.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr