Ιράν: Τουλάχιστον 10 νεκροί διαδηλωτές και περίπου 400 οι συλληφθέντες




«Στις διαδηλώσεις του Ιράν 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους»


Ιανουάριος 1, 2018. 19:46

Η ιρανική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι 10 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές  διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη χώρα, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων συνελήφθησαν  είναι τουλάχιστον 377, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.



Βουλευτής από την επαρχία Χουζιστάν, ο Χινταϊετουλάχ Χαντίμι,  μιλώντας στην Ιρανική Υπηρεσία Εργαζομένων,  δήλωσε ότι  χθες στην πόλη Ίζε, κατά τις διαδηλώσεις, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.


Σύμφωνα, εξάλλου, με δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων 10 Ιρανοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, από την Πέμπτη,  όταν άρχισαν οι πορείες διαμαρτυριών σε πολλές πόλεις της χώρας  εναντίον της οικονομικής πολιτικής της ιρανικής κυβέρνησης.


Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν  από την πόλη Μασχάντ  την περασμένη Πέμπτη, όταν ομάδα ανθρώπων χωρίς υποστήριξη από κάποιο πολιτικό  σχηματισμό, άρχισαν να διοργανώνουν διαδηλώσεις για τις άσχημες οικονομικές συνθήκες στη χώρα.


Οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα σε πολλές πόλεις, μετατρέποντας τες  σε καθεστώς αντιπολίτευσης.


(Στοιχεία από dunyabulteni.net)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr