Ο Μάθιου Νίμιτς στα Σκόπια στις 31 Ιανουαρίου




Ο τίτλος από το δημοσίευμα


Ιανουάριος 24, 2018. 17:39

Σκόπια.

Ο διαμεσολαβητής του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς φθάνει την Τετάρτη στη χώρα, όπως ενημέρωσαν διπλωματικές πηγές στην TV24. 

Ο μεσολαβητής , που ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας για να πάρει θέση μετά την τελευταία πρόταση που περιείχε περισσότερες ιδέες για μια ενδεχόμενη  λύση στο όνομα των Σκοπίων,  θα είναι εδώ  στις 31 Ιανουαρίου, είπαν οι πηγές.


 Η επίσκεψη του διαμεσολαβητή έρχεται μετά τις σημερινές άμεσες συνομιλίες μεταξύ των πρωθυπουργών των Σκοπίων και της Ελλάδας, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, αλλά και μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την ηγεσία του  προέδρου της χώρας, όπου θα συζητηθούν οι προτάσεις του διαμεσολαβητή.


Ο Μάθιου Νίμιτς κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια θα συναντηθεί, επίσης, με τον επικεφαλής του αλβανικού  κόμματος  DUI, Αλί Αχμέτι και τον Αλβανό βουλευτή Αρτάμ Γκρούμπι.


Την περασμένη εβδομάδα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα, στον διαπραγματευτικό γύρο στη Νέα Υόρκη, ο μεσολαβητής των διαπραγματεύσεων παρουσίασε όλες τις ιδέες και μετά τη συνάντηση εξέφρασε αισιοδοξία για την επίλυση του ζητήματος.


Απεναντίας, ο διαπραγματευτής των Σκοπίων, Β. Ναουμόφσκι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι μακριά από αξιοπρεπή πρόταση». Ο πρωθυπουργός, στη συνέχεια, χαρακτήρισε ως προσωπική τη θέση του διαπραγματευτή, αφού προέρχεται από τις τάξεις της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE.


(Στοιχεία libertas.mk, 24vesti.mk)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr