Η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα υλοποιήσει 55 έργα αξίας 9,4 δις δολαρίων




Ιανουάριος 31, 2018. 21:57

Στη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, για πρώτη φορά με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αξιολογήθηκαν 55 έργα συνολικού ύψους 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Η εκτελεστική επιτροπή της αμυντικής βιομηχανίας, η οποία ήταν προηγουμένως υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συγκλήθηκε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του προέδρου Ερντογάν, μετά τη διευθέτηση νομοθετικού διατάγματος, που εκδόθηκε στο πλαίσιο της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.


Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Χουλούσι Ακάρ, ο  υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σόιλου, ο υπουργός Άμυνας, Νουρεττίν Τσανικλί κ.α.


Συνεδρίαση 7 ωρών


Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο προεδρικό μέγαρο, κράτησαν επτά ώρες και ανακοινώθηκαν γραπτώς.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη βόρεια Συρία, για το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας καθώς και την ενδυνάμωση των τοπικών και εθνικών συστημάτων προστέθηκαν νέες αποφάσεις. 

Αυτές ανέρχονται συνολικά σε 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια (36 δις τουρκικές λίρες) για την κάλυψη 55 έργων που αξιολογήθηκαν για την  ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας, διάφορες επενδυτικές  δραστηριότητες  και βελτιώσεις με στόχο την ενίσχυση και την υποστήριξη (του στρατού)».


(Στοιχεία από Sputnik στην τουρκική)


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr