Η Τουρκία δημιούργησε «Εθνικό Στρατό» στη Συρία για να πολεμήσει τον Άσσαντ



Φωτό από το δημοσίευμα της τουρκικής ‘Yeni Şafak’ στην αγγλική της έκδοση


Ιανουάριος 1, 2018. 18:19


Περίπου 30 υποομάδες του ‘Ελεύθερου Συριακού Στρατού’ υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας, έχουν ενοποιηθεί για να σχηματίσουν έναν ισχυρό «Εθνικό Στρατό», δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ένοπλη ομάδα της Συρίας που θα πολεμήσει εναντίον του καθεστώτος Άσσαντ και των τρομοκρατών του Daesh και  του κουρδικού παραρτήματος των τρομοκρατών του PKK, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία  «Εθνικός Στρατός» ή στα αραβικά αλ Τζαϊς αλ Βατάνι, αποτελείται από 30 μικρές ομάδες που αγωνίστηκαν στις επαρχίες Χαλεπίου, Ιλντίμπ, Χομς, Χάμα, Ράκκα, Χασάκα, Ντέιρ Εζόρ και Λαττάκεια που αποτελεί  τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη στη Συρία από το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου το 2011.


Ο ισχυρός στρατός των 22 χιλιάδων μελών, ιδρύθηκε από τον επικεφαλής  της «Προσωρινής Κυβέρνησης της Συρίας» Τζαβάντ Αμπού Χατάμπ και πρόκειται να διαδραματίσει  σημαντικό ρόλο στην επερχόμενη επιχείρηση  (της Τουρκίας) κατά της  πόλης Αφρίν.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι υπάρχουν τρεις ταξιαρχίες από Τουρκμένους του πρόσφατα ανακοινωθέντος ‘Εθνικού Στρατού’ που σχηματίσθηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αζάζ.


Αυτές οι ομάδες των Τουρκμένων είναι: η ταξιαρχία του Μεχμέτ Φατίχ που τελεί υπό την εποπτεία του Ντογκάν Σουλεϊμάν, του Μουντασίρ Μπιλάχ και της νεοϊδρυθείσας Ταξιαρχίας του Σουλτάνου Μουράτ.


(Στοιχεία από yenisafak.com)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr