Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Επισήμανση βορειοηπειρώτη: Αδικαιολόγητη αύξηση της αλβανικής αστυνομίας στην περιοχή της Χιμάρας
Ιανουάριος 11, 2018. 20:59

Πρόσφατα, η παρουσία της Αλβανικής Αστυνομίας στην περιοχή της Χειμάρας έχει αυξηθεί, γεγονός που δεν δικαιολογεί τη λειτουργία της, στις κλοπές ελληνικών κατοικιών για το 2017, αναφέρει  η SManalysis.

Η Αστυνομία της Χιμάρας., αποτελούμενη από Μουσουλμάνους Αλβανούς, χρηματοδοτήθηκε και εκπαιδεύτηκε από εμπειρογνώμονες της ΕΕ για να συνεργαστεί με την ελληνική κοινότητα, αλλά το αντίθετο συμβαίνει.

H Αλβανική Αστυνομία προστατεύει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και το λαθρεμπόριο όπλων και προστατεύει τις επενδύσεις της αλβανικής μαφίας, που εισέβαλαν και αποστερούν ελληνικές περιουσίες.

Μια έρευνα που διενεργήθηκε από SManalysis, στην περιοχή της Χιμάρας, δείχνει ότι η Αλβανική Αστυνομία είναι σχεδόν απαράδεκτη από τους κατοίκους της χώρας, η οποία βασίζεται σε δύο πτυχές ...
1. Είναι συνεργάτης στην εμπορία ναρκωτικών και όπλων προς την Ελλάδα και την Ιταλία.
2. Είναι ο προστάτης των συμφερόντων της μαφίας και των αλβανικών ολιγαρχών, που χτίζονται σε λεηλατημένες ιδιοκτησίες.


Αυτή η αμφιλεγόμενη έκθεση μεταξύ της κρατικής αστυνομίας και της ελληνικής εθνότητας της Χιμάρας υπήρχε ακόμα και κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, όταν οι διαμαρτυρίες των Χιμάρηοτων, αυξήθηκαν, η αστυνομία και η κοινότητα αυτοανακηρύσσονται ως εχθροί, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πηγή : SManalysis

--