Το Ιράν άνοιξε τις συνοριακές πύλες του με την Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ




«Το Ιράν άνοιξε τις συνοριακές πύλες με την Περιφερειακή Κυβέρνηση στο Ιράκ»


Ιανουάριος 2, 2018, 17:54

Το Ιράν άνοιξε όλες τις συνοριακές πύλες με την ιρακινή περιφέρεια  του Κουρδιστάν, η απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος της κεντρικής κυβέρνησης του Ιράκ.



Σε ανακοίνωσή του το ιρανικό προξενείο στην Αρπίλ αναφέρει ότι «στην Αρμπίλ και στη Σουλεϊμανίγιε οι συνοριακές πύλες Ταμαρτσίν  και Περβεζάν άνοιξαν κατόπιν αιτήματος της ιρακινής κυβέρνησης».


Με το άνοιγμα των δύο συνοριακών διαβάσεων ξεκίνησαν αμέσως οι αμοιβαίες εμπορικές και ανθρωπιστικές μεταβάσεις , όπως σημειώνεται.


Οι συνοριακές πύλες Ταμαρτσίν  και Περβεζάν είχαν κλείσει μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ.


Ο Ιχσάν ες Σαμάρι σύμβουλος του  ιρακινού πρωθυπουργού  Χαϊντάρ ελ Ιμπάντι  σε δήλωσή ανέφερε ότι τα σύνορα μεταξύ της Κουρδικής Περιφέρειας τόσο με την Τουρκία όσο και το Ιράν κατόπιν απόφασης της ιρακινής κυβέρνησης έχουν ανοίξει.


(Στοιχεία από  bbc.com -στην τουρκική)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr