Η Ουάσιγκτον προειδοποιεί το Κοσσυφοπέδιο να μην καταργήσει το Ειδικό Δικαστήριο




Ο τίτλος από το δημοσίευμα

Ιανουάριος 5, 2018. 21:59


Η Ουάσιγκτον προειδοποίησε τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου να μην καταργήσει το Ειδικό Δικαστήριο για Εγκλήματα Πολέμου.



Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τις αρχές του Κοσόβου ότι εάν προχωρήσουν στην κατάργηση της σύστασης του Ειδικού Δικαστηρίου για τα εγκλήματα πολέμου του UCK που έγιναν κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου αλλά και μετά από αυτόν, θα ξεκινήσουν ένα σχέδιο Β΄  που προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως σημειώνει η εφημερίδα της Πρίστινα «Koha Ditore».


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Αμερικανός πρέσβης, Στέφαν Μπανκς, έδωσε χθες αυτό το μήνυμα  στον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Ραμούς Χαραντινάι.


Ο Μπάνκς δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα αντιταχθεί στην πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη σύσταση ενός Ειδικού Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα (των Αλβανών) που έγιναν  στο Κοσσυφοπέδιο.


Ο πρέσβης είπε ότι η ρωσική  πρωτοβουλία βασίζεται στην απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την UNMIK (Προσωρινή πολιτική διοίκηση στο Κοσσυφοπέδιο υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών) που είναι η υπέρτατη εκτελεστική εξουσία στο Κοσσυφοπέδιο.


(Στοιχεία από makfax.com.mk)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr