Αισιοδοξία στην Αλβανία με την βουλγαρική Προεδρία στην ΕΕ




«Η Αλβανία αναμένει  ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων στη βουλγαρική προεδρία»

Ιανουάριος 2, 2018. 18:20

Τίρανα.

Η Αλβανία αναμένεται να ανοίξει τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2018. Η ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων θεωρείται μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας.


Σε συνέντευξή του στη Σόφια, στην αλβανική ραδιοτηλεόραση, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, είπε ότι προσβλέπει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.


«Η χώρα μου από τον Ιανουάριο για 6 μήνες έχει την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορώ να μιλήσω πριν ψηφίσουν τα κράτη μέλη, αλλά σήμερα μπορώ να πω ότι είμαστε μαζί για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας. Βρισκόμαστε στην ίδια κατεύθυνση και για άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων».


Η βουλγαρική προεδρία εστιάζει την προσοχή της στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για το εξαιτίας της ανάληψης της προεδρίας στην ΕΕ, η Σόφια φιλοξένησε πρόσφατα τους ηγέτες των Βαλκανίων με την Παγκόσμια Τράπεζα προκειμένου να συζητήσουν για αναπτυξιακά έργα.


Πολλά εκατομμύρια ευρώ αναμένεται  να στηρίξουν όχι μόνο σημαντικά έργα όπως οι Διάδρομοι 8 και 10, αλλά και την ενθάρρυνση και την ανάπτυξη άλλων ζωτικών τομέων για τα Βαλκάνια, όπως η ενέργεια και η οικονομία.


(Στοιχεία από rtsh.al)

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr